Restaurantul „Dancing Lobster” îţi desfată simţurile cu produse pescărești preparate în stil portughez
Am avut o experienţă culinară cu totul specială la restaurantul „Dancing Lobster”, un local cu specific portughez, deschis recent în București (se găsește pe strada Glodeni numărul 3, în incinta complexului Pescariu). Așa cum a fost și experienţa mea portugheză – o vacanţă petrecută la Lisabona și în împrejurimile capitalei lusitane, în urmă cu exact un deceniu. Atunci, de la restaurantele selecte din Lisabona până la cele din Cascais ori Estoril, m-am dedulcit la fructe de mare preparate într-un mare fel. De acolo am învăţat ce înseamnă „bacalhau” (codul favorit al Peninsulei Iberice) și i-am dus dorul acelui gust până săptămâna trecută, când am prânzit, excelent, în restaurantul specializat pe fructe de mare și botezat „Homarul dansator”.
Amplasamentul, măcar din punctul de vedere al hoardelor corporatiste din zonă, e splendid. Interiorul e plăcut, iar decoraţiunile din faianţă neagră amintesc pregnant de ceramica glazurată acoperită cu smalţ cu care lisabonezii își împodobesc clădirile, ba și metroul. Serviciile sunt prompte, iar modul de preparare e autentic portughez – se îngrijește de asta tânărul Chef sosit pe malurile Dâmboviţei din patria lui Cristiano Ronaldo.
Dar să vă spun cu ce vă puteţi delecta din meniul compus din antreuri, salate și paste, preparate din carne, supe și specialităţi. Începeţi cu pâinea – e un sfat amical, care nu vrea să îi ofenseze pe cei aflaţi la dietă, dar, pe bune, specialităţile de panificaţie făcute cu făină portugheză, delicată și fină, de la Dancing Lobster merită cu prisosinţă testate și punctează maxim la prospeţime, aromă, savoare. Și pâine goală, făcută în casă, dacă mănânci aici, și tot se cheamă că ai avut o experienţă culinară bogată! În cazul în care prospectaţi salatele, testaţi una dintre vedetele locale, anume salata Dancing Lobster. Are carne de homar, avocado, mix de salată, roșii, mango, sos de iaurt cu verdeaţă.
Regalul de la felul principal, din punctul meu de vedere, e platoul cu fructe de mare pentru două persoane. Conţine crab, langustă, creveţi, creveţi tiger, stridii și midii și asigură o reconfortantă stare de bine! Și nici nu pică greu la stomac, te poţi simţi ușor ca un homar dansator, chiar după o masă copioasă!
Pofta vine gustând
În deschidere, am gustat ceea ce se numește carapace de crab (din secţiunea Appetizers). Ungeţi pe pâine și bucuraţi-vă de gustul deosebit de pate din carne și icre de crab proaspăt. Apoi, am savurat sepia pane (felii de sepia pane cu maioneză aromată, remarcabilă) și nu m-am putut abţine nici de la creveţi a la Guilho (trași la tigaie, cu usturoi).
Specialitate portugheză
Comandaţi cod portughez a Lagareiro și nu numai că n-o să regretaţi, dar veţi avea și ce să le povestiţi prietenilor! Săţiosul preparat conţinând cod portughez, cartofi copţi a murro și spanac sote e de pomină!
Comentarii