Jazz, vin și atmosferă la Barrio by the Embassy
În centrul Bucureștiului se găsește un loc în care vechiul și noul fac casă bună. Pe Strada Biserica Amzei 20 vei găsi
ceva mai mult decât un restaurant cu profil mediteranean, găzduit de un amplasament cu totul special – o vilă splendidă, construită la începutul secolului trecut, reconsolidată și reamenajată cu mult stil.
La Barrio by the Embassy vei descoperi, pe lângă un meniu contemporan, cu care te poţi desfăta în tihnă în generoasa grădină a amplasamentului, atmosferă. Asta, în cazul în care nu ești, desigur, mai vechi mușteriu prin zonă, ca mine, caz în care știi de ce revii. Ei, ce e această atmosferă e destul de greu de definit. Să zicem că e ceva ce nu găsești în altă parte. Sau nu în forma asta. Bunăoară, serile, devenite deja tradiţionale, de Jazz & Wine, în care poţi savura, deopotrivă, muzica interpretată de Mădălina Petre ori de alţi invitaţi speciali, cum ar fi Gili Urziceanu (saxofon) sau Tony Răducanu (pian), precum și vinurile pe gustul tău – și al meu – din selecţia Aureliei Vișinescu. Profilul Art Nouveau al vilei și designul interior elegant spre somptuos întregesc ceea ce aș numi o atmosferă de excepţie, după care tânjesc turiștii care poposesc aici, dar și localnici în permanentă căutare de altceva.
Ce îţi rezervă meniul, cum ziceam, meridional, cu tente spaniole? Delicioase aperitive și salate, o varietate de paste, fripturi exclusiviste, pește și deserturi memorabile. Lor li se adaugă, aș zice, una dintre cele mai potrivite selecţii de vinuri românești, italienești, franţuzești, chiliene și nord-americane (desigur, californiene).
Meniul meu
N-am încercat niciodată să îmi impun gusturile în materie de mâncare, deși ţin ceea ce s-ar numi o rubrică de mâncare de mulţi ani, pentru că, ei bine, nu e doar o chestiune de gust, ci și de impuls. Bunăoară, la Barrio, și nu doar aici, îmi adaptez meniul în funcţie de timpul pe care-l am la dispoziţie, dar și de poftă, de chef, de sezon, de stat afară sau înăuntru, de persoana cu care sunt la masă.
Dacă aș fi de capul meu, într-o dispoziţie neutră, aș alege cu ochii închiși: o cremă de sparanghel, deschidere elegantă și săţioasă; la fel principal, ceva din meniul de fructe de mare. Fie creveţi cu cremă de lămâie și orez basmati, fie platoul mix cu fructe de mare la grătar, adică file de dorada, caracatiţă, calamari, scoici și creveţi. Aș asorta felul principal cu un vin alb de la Aurelia Vișinescu.
Și aș încheia cu un tort de mere raw vegan, alături de o limonadă de ghimbir. Și aș zăbovi aici după pofta inimii, promiţându-mi că mă voi întoarce când voi mai hoinări prin zonă.
Comentarii