Cum se face cea mai bună shaorma
Ajung destul de frecvent la Springtime în PiaÅ£a Victoriei, din mai multe motive – începând cu amplasamentul, ideal, continuând cu ideea de „fresh food”, care e unul dintre criteriile mele de alegere a unui loc în care să mănânc, în tihnă sau pe fugă, È™i continuând cu obiÈ™nuinÅ£a – două dintre companiile de media la care am lucrat au avut sediul în zona BuzeÈ™ti, aÈ™a că Springtime era opÅ£iunea naturală pentru prânz. Adaug, ca ingredient al atracÅ£iei, È™i un pic de nostalgie, exact cât să dea gust bun mâncării: dacă stau bine È™i mă gândesc, aici a fost cam primul loc din Å£ară unde, nemaipomenit până atunci, am putut să-mi fac singur o salată cu ce doream È™i ani de zile am testat nenumărate combinaÅ£ii.
Exact de câÅ£i ani trec pe aici, nu m-am gândit însă până la cea mai recentă vizită a mea, petrecută săptămâna trecută, când am vrut să verific un mod de preparare mai sănătos, pe plită, a cărnii de viÅ£el È™i a celei de pui, cea din urmă, ne asigură gazdele, fiind 100% din piept. Dar m-au lămurit cei de la Springtime: „De peste 25 de ani, gusturile românilor se schimbă È™i, odată cu ele, È™i noi. Am dezvoltat È™i am creat experienÅ£e cu produsele noastre È™i, astfel, milioane de oameni ne-au trecut pragul în aceÈ™ti ani. Am învăţat de la toÅ£i câte ceva, dar cea mai importantă lecÅ£ie a fost că nu le putem avea È™i face pe toate. De aceea, am ales astăzi, după 25 de ani, să facem o È™aorma cu ce trebuie, să alegem cele mai bune condimente pentru carne, să fim îndrăzneÅ£i, să schimbăm tendinÅ£ele È™i să-i redăm produsului gustul original, produs ce face parte din meniul românilor din 1992, anul în care noi am lansat-o în România.”
Indiferent cât aÈ™ fi de grăbit, condiÅ£ii în care opÅ£iunea sandviÈ™ului e cea mai ispititoare, dacă ajung în PiaÅ£a Victoriei, mă îmbie prea tare ideea de a sta la masă, ca să nu zăbovesc aici exact cât e necesar pentru a savura ce e în farfurie. Și tot aÈ™a, din 1992 încoace, de când am descoperit acest restaurant È™i am dat de gustul libanez pe care-l menÅ£ionează Loredana Vătăvoiu, Brand Manager Springtime: „Preparăm un sandwich într-un tanoor gustos încălzit pe plită, un platou mediu potrivit pentru un prânz cu colegii de serviciu È™i un platou maxi, generos, pe care să-l împarÅ£i cu prietenii sau doar cu tine, dacă gustul te acaparează. Vrem să creăm o experienţă culinară memorabilă, să aducem gustul libanez aici È™i să-l facem parte din poveÈ™tile celor care ne trec pragul. De 25 de ani, suntem împreună È™i vom continua să inventăm È™i să reinventăm povestea produselor noastre!”
Reţeta perfectă pentru șaorma
Ca să răspund la întrebarea din titlu, sintetizez: e nevoie de zeci de testări, decenii de experienţă, ingrediente proaspete È™i È™tiinÅ£a de a le doza corect. Dacă le ai pe toate astea, È™aorma perfectă iese garantat! Iată reÅ£eta celor de la Springtime: „De aici, după zeci de testări, avem È™aorma cu ce trebuie! ConÅ£ine carne fragedă de viÅ£el, hummus cu ardei iute È™i ulei de măsline, tanoor cu sos picant harissa, salată Biwaz cu ceapă roÈ™ie È™i pătrunjel, castraveÅ£i muraÅ£i cu grijă în fabrica noastră de la Topoloveni È™i roÈ™ii proaspete. Cartofii aurii sunt puÈ™i în compania deja celebrului nostru sos de usturoi È™i a altor sosuri, din care clienÅ£ii noÈ™tri pot alege, create tot în fabricile noastre sub atentă supraveghere.”
La Springtime, șaorma cu ce trebuie a apărut după zeci de testări și un sfert de veac de experienţă.
Comentarii