Cele mai sigure mașini ale momentului

Cele mai sigure mașini ale momentului


Nivelul de siguranță al unui autoturism este prioritar atunci când alegi o mașină nouă. Cele mai bune mașini îmbină siguranța cu performanța și fiabilitatea. Orientează-te către o mașină de top din punct de vedere al siguranței pasagerilor, care folosește tehnologii și piese auto de ultimă oră. Ți-am pregătit top-ul celor mai sigure mașini ale momentului conform Euro NCAP, alături de scorurile obținute în urma testelor, precum și câteva dintre cele mai utile tehnologii pe care le folosesc.1.    Volvo S90 și Volvo V90Volvo S90 și Volvo V90, în varianta break, au obținut cele mai bune punctaje la ultimile teste Euro NCAP. În plus, marca Volvo are în general piese auto ieftine si de calitate, un aspect important atunci când te interesează și costurile de întreținere.


Sigurantă de 5 stele: performantă generală bună în protecția în caz de accident. Bine echipate cu o tehnologie robustă de evitare a accidentelor.

Nivelul de protecție a adulților din autoturism: 95%

Nivelul de protecție a copiilor din autoturism: 80%

Nivelul de protecție a pietonilor: 76%

Asistență pentru siguranță: 93%


Cameră 360˚

Cameră de 360° îți oferă o imagine asupra zonei din jurul autovehiculului – un lucru foarte util atunci când întorci sau manevrezi mașina în zone cu vizibilitate redusă.


BLIS

Sistemul Volvo “BLIS™” este de mare ajutor atunci când vrei să schimbi banda de mers și este aglomerat. Șoferul este avertizat în cazul în care există vehicule în unghiul mort, reducând foarte mult riscul de coliziune. BLIS™ funcționează în numeroase condiții ale vremii, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte și reacționează chiar și în cazul motocicletelor.


Asistență parcare

Cele două modele Volvo beneficiază de asistență pentru o parcare de nota 10. Acestea pot prelua controlul și pot ghida mașină în locul de parcare - tot ce trebuie să faci este să controlezi frână și accelerația. Tehnologia este extrem de precisă și îți poate salva multă energie.


Pilot Assist

Volvo S90 și V90 sunt mașini semi-autonome, a căror tehnologie te ajută să menții banda pe care circulă autoturismul, la o viteză constantă setată de șofer și va păstra întotdeauna o distanță corespunzătoare față de mașina din față.


Siguranță în oraș

Farurile cu LED oferă o lumină exceptională, îmbunătățesc vizibilitatea în curbe și optimizează intensitatea astfel încât să nu îi deranjeze pe ceilalți participanți la trafic. Chiar dacă folosești întotdeauna fază lungă, atunci când sistemul mașinii detectează un alt vehicul în fața sa, acesta va diminua intensitatea luminii atât cât este necesar pentru a evita eventualele neplăceri.


Pilot automat adaptiv

Adaptive Cruise Control adaptează viteza autovehiculului astfel încât acesta să păstreze o distanță corespunzătoare față de vehiculul din față. Există moduri ECO sau Dinamice, opțiuni care te pot ajuta să obții un consum mai bun de combustibil.2.    Toyota C-HRLocul 2 este ocupat de o mașină japoneză, Toyota C-HR. Spre deosebire de Volvo S90 sau Volvo V90, Toyota C-HR nu protejază atât de bine copiii din autoturism. Toyota C-HR este un SUV lansat în Europa la începutul anului 2017.


Sigurantă de 5 stele: performantă generală bună în protecția în caz de accident. Bine echipate cu o tehnologie robustă de evitare a accidentelor.

Nivelul de protecție a adulților din autoturism: 95%

Nivelul de protecție a copiilor din autoturism: 77%

Nivelul de protecție a pietonilor: 76%

Asistență pentru siguranță: 78%


Sistem de detectarea a pietonilor sau a riscului de coliziune

Atunci când există riscul unei coliziuni, sunt activate avertismente audio și vizuale, iar asistentul inteligent de frânare este activat. Dacă șoferul nu reacționează în timp util, frânele acționează automat pentru a evita accidentul.


Alertă la depășirea benzii

În cazul în care șoferul depășește linia benzii pe care circulă fără să semnalizeze, va fi avertizat vizual și audio pentru a reveni pe banda inițială.


Control automat fază lungă

Detectează atât farurile vehiculelor din față autoturismului, cât și intensitatea luminilor de pe stradă, astfel încât să aleagă automat cea mai sigură modalitatea de iluminare pe timpul nopții – fază scurtă sau fază lungă.


Asistență semne de circulație

Monitorizează semnele de circulație și avertizează șoferul în cazul în care acesta nu ține cont de indicațiile acestora.


Pilot automat adaptiv

Reglează în mod automat viteză autovehiculului și menține o distanță corespunzătoare față de vehiculele din fața sa.3.    BMW Seria 5BMV Seria 5 a obținut un scor excelent la nivelul de protecție a copiilor din autoturism și a pietonilor însă procentul de siguranță a pasagerilor adulți este mai mic față de modele de mai sus.


Sigurantă de 5 stele: performantă generală bună în protecția în caz de accident. Bine echipate cu o tehnologie robustă de evitare a accidentelor.

Nivelul de protecție a adulților din autoturism: 91%

Nivelul de protecție a copiilor din autoturism: 85%

Nivelul de protecție a pietonilor: 81%

Asistență pentru siguranță: 59%


Faruri adaptive

Farurile adaptive cu distribuție variabilă a luminii pentru oraș și autostradă, împreună cu tehnologia Bi-Xenon oferă o iluminare optimă a drumului.


Sistemul de control al stabilității dinamice

Sistemul de control al stabilitătii dinamice (DSC) conține senzori care monitorizează permanent activitățile autoturismului și, dacă este necesar, optimizează stabilitatea directională și tracțiunea prin intervenția în sistemele de gestionare a motorului și a sistemelor de frânare. Acest lucru imbunătăteste siguranța la volan și, prin urmare, plăcerea de a conduce.


Protecția activă

În situații critice, centurile de sigurantă sunt pretensionate, scaunele sunt deplasate în poziție verticală și geamurile sunt închise. În urma unui accident, autovehiculul poate frâna în mod automat până la oprire. În plus, sistemul monitorizează comportamentul șoferului în trafic pentru a identifica semne de oboseală, recomandându-i acestuia să ia o pauză atunci când consideră că există nereguli.4.    Land Rover DiscoverySigurantă de 5 stele: performantă generală bună în protecția în caz de accident. Bine echipate cu o tehnologie robustă de evitare a accidentelor.

Nivelul de protecție a adulților din autoturism: 90%

Nivelul de protecție a copiilor din autoturism: 80%

Nivelul de protecție a pietonilor: 75%

Asistență pentru siguranță: 73%


Caroserie de calitate

Caroseria din aluminiu a noului Land Rover Discovery este concepută pentru a proteja pasagerii în caz de accident. Inginerii Land Rover utilizează instrumente de simulare virtuală a accidentelor cu mult înainte ca prototipurile fizice să fie disponibile.


Sisteme de siguranță

Și Land Rover Discovery vine cu tehnologii performante, cum ar fi sistemele de frânare de urgență, de avertizare atunci când există un alt autovehicul în unghiul mort, asistență parcare sau sistemul Cameră Surround prin care ai o imagine de aproape 360° a exteriorului autovehiculului pe ecranul tactil pentru o manevrare mai sigură și mai usoară.


În plus, farurile cu LED-uri au fost dezvoltate pentru a permite ca semnele de circulație să fie mai vizibile, îmbunătățind astfel nivelul de siguranță. Poți opta pentru faruri cu tehnologie LED adaptive, care combină caracterul practic cu designul deosebit.

Land Rover Discovery este o mașină de lux, fiabilă, însă trebuie să iei în considerare faptul că în cazul în care se strică o piesă auto după ce aceasta iese din garanție, vei scoate destul de mulți bani din buzunar.5.      Audi Q5Sigurantă de 5 stele: performantă generală bună în protecția în caz de accident. Bine echipate cu o tehnologie robustă de evitare a accidentelor.

Nivelul de protecție a adulților din autoturism: 93%

Nivelul de protecție a copiilor din autoturism: 86%

Nivelul de protecție a pietonilor: 73%

Asistență pentru siguranță: 58%


Mecanism de propulsie și șasiu

Audi Q5 este dotat cu tracțiune integrală quattro, care îmbină eficiența și siguranța în modelele cu patru cilindri, datorită noii tehnologii de ultimă generație. Suspensia pneumatică adaptivă optională ajustează, în același timp, amortizoarele fiecărei roți la condițiile de drum și la stilul de condus.


Farurile Audi Matrix LED

Farurile opționale Matrix LED ale Audi Q5 au lumini de zi inconfundabile. Camera recunoaște vehiculele care vin din sens opus sau care se deplasează pe același sens. Farurile se adaptează întotdeauna situației și oferă vizibilitate perfectă pentru deplasarea autovehiculului în siguranță.


Următoarele locuri în clasamentul celor mai sigure mașini sunt ocupate de Citroën C3 (4 stele din 5), Ford K+ (3 stele din 5), FIAT Doblò (3 stele din 5), Fiat 500 (3 stele din 5) și Ford Mustang (2 stele din 5). Ford Mustang a obținut cel mai slab scor la testul pentru protejarea copiilor din autoturism, așa că dacă te gândești la o mașină de familie evită acest model pentru siguranța celor mici.


Indiferent dacă alegi una din mașinile de mai sus sau nu, verifică întâi ce scor de sigurantă are. Ia în calcul și costurile de întreținere înainte de a face o achiziție. Alege o masină pentru care s-au folosit piese auto de calitate și tehnologii de ultimă generație, îți va face viața mai ușoară în timp ce te va proteja în fiecare zi de pericolele de pe șosea.


Fotografii: Getty ImagesComentarii

Cele mai citite

Autonomia salvează industria

Autonomia salvează industria

Un BMW macho în era feminismului

Un BMW macho în era feminismului

Jaguar F-PACE - o sinteză a sportivității, eleganței, funcționalității și eficienței

Jaguar F-PACE - o sinteză a sportivității, eleganței, funcționalității și eficienței

Mai vechi, mai scump, mai rar

Mai vechi, mai scump, mai rar

MERCEDES-MAYBACH  S650 Cabriolet.  Doar cerul e deasupra mașinii, doar cerul e deasupra preţului

MERCEDES-MAYBACH S650 Cabriolet. Doar cerul e deasupra mașinii, doar cerul e deasupra preţului

Ford Kuga, simbolul siguranței de sine

Ford Kuga, simbolul siguranței de sine

Bentley Bentayga, poate

Bentley Bentayga, poate "cea mai de săraci mașină de bogați"

Avantaje mari într-un pachet mic: Ford KA+

Avantaje mari într-un pachet mic: Ford KA+

Mașinile cu volan pe dreapta vor fi interzise după Brexit

Mașinile cu volan pe dreapta vor fi interzise după Brexit

Promo

Fata cu Vioara by Raluca Răducanu

Fata cu Vioara by Raluca Răducanu

Teatrul Mic, acum şi în Centru Vechi

Teatrul Mic, acum şi în Centru Vechi

Ce înseamnă jobul ideal în 2018

Ce înseamnă jobul ideal în 2018

Copiii și obiceiurile preluate din anturaj

Copiii și obiceiurile preluate din anturaj

Mai multe

Festivalul Enescu 2019 – Lumea în armonie!

Festivalul Enescu 2019 – Lumea în armonie!

Turneul “Rhapsodie Roumaine” în Japonia și România

Turneul “Rhapsodie Roumaine” în Japonia și România

ÎN CĂUTAREA AUTENTICITĂȚII. INSTA-AUTENTICITĂȚII

ÎN CĂUTAREA AUTENTICITĂȚII. INSTA-AUTENTICITĂȚII

20 de ani de Șapte Seri, 20 de săptămâni cu super premii

20 de ani de Șapte Seri, 20 de săptămâni cu super premii

ȘASE PANTOFI SPORT LANSAȚI SĂPTĂMÂNA ACEASTA

ȘASE PANTOFI SPORT LANSAȚI SĂPTĂMÂNA ACEASTA

MIHAI VIGARIU ȘI ANDREI DUDU AU TRECUT ÎMPREUNĂ LINIA DE FINISH LA KONA

MIHAI VIGARIU ȘI ANDREI DUDU AU TRECUT ÎMPREUNĂ LINIA DE FINISH LA KONA

TREI BICICLETE DE TRIATLON GATA PENTRU KONA

TREI BICICLETE DE TRIATLON GATA PENTRU KONA

Lumea lui Lari Giorgescu în anul Centenarului și la împlinirea a 20 de ani de Șapte Seri

Lumea lui Lari Giorgescu în anul Centenarului și la împlinirea a 20 de ani de Șapte Seri

Joburile viitorului în cadrul Angajatori de TOP Timișoara

Joburile viitorului în cadrul Angajatori de TOP Timișoara

Trends vs. Taste

Trends vs. Taste